1. Basis informatie 2. Contactinfo 3. Afronden

Snel prijzen nodig?

Met onze tijdsbesparende tool kunt u binnen 24 uur een offerte aanvragen en ontvangen.

Home Blog Deceuninck #nx-cad #matrijzen-en-gereedschappen #nx-cam #machinebouw-en-automatisering

Wereldwijde fabrikant van raamprofielen gebruikt de Siemens Xcelerator portfolio

Het ontwerpen van raamprofielen is niet iets waar je vaak aan denkt als je het over een digital twin hebt. Doch door het gebruik maken van de Siemens Xcelerator portofolio kon Deceuninck een significante tijdswinst hierdoor behalen.

Deceuninck verhoogt werkefficiëntie met 30% dankzij NX

We gingen in gesprek met Francis Depuydt, verantwoordelijk voor de matrijzenbouw in Deceuninck in Roeselare. Deceuninck is fabrikant van ramen en deuren in PVC en aluminium en al jaren een vaste waarde in stad Roeselare. Intussen is ook Siemens NX volledig geïntegreerd in het bedrijf, zowel bij de R&D-afdeling als bij de CNC-medewerkers. “Met dezelfde capaciteit aan mensen konden wij minder producten afwerken. Door om te schakelen van systeem, hebben wij die efficiëntie toch met 30% kunnen verhogen,” vertelt Francis. Met Siemens NX kunnen ze zowel ontwerpen, programmeren als simuleren.

Ondersteuning ADOPT id PLM

Niet alleen de programmeurs kregen een gedegen opleiding door de mensen van Adopt, ook elke CNC-bediende kreeg een opleiding. Zo kunnen ook zij hun eigen CNC-werk programmeren, wat dan weer zorgt voor extra motivatie. “Het voordeel van Adopt is dat het Nederlandstalige cursussen zijn en ze dichtbij gelegen zijn. Adopt is ook bereikbaar voor de medewerkers: telefonisch of per mail.”

De consultants van ADOPT id PLM maakten Siemens NX volledig op maat van Deceuninck, op vlak van hun mensen maar ook op vlak van hun systemen. Niet alleen de kennis van hun mensen is zo gewaarborgd maar ook de technologische kennis is verzekerd.
“Adopt heeft ervoor gezorgd dat wij kostenefficiënter zijn, de doorlooptijd verkort is, de kennis gewaarborgd is en de kwaliteit verbeterd is”, sluit Francis af. Een tevreden klant, dat maakt ons uiteraard ook een tevreden partner.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×